DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Holbæk-budget uden skattelettelse, men igen med løfte for næste år

Dækningsafgiften skal udfases. Det lover aftalepartierne, at de "ser på" næste år.
22. SEP 2020 6.08
TEMA: Budget 2021

HOLBÆK: Efter lidt vekslende tilslutning til budgetaftalerne de senere år er det denne gang et samlet Holbæk Byråd, der står bag budgetaftalen for 2021. Budgetaftalen har ingen skattelettelser, men igen i år et slags løfte om, at de kommer næste år.

Skattelettelser har været elefanten i rummet, siden Holbæk i 2018-budgetaftalen satte både kommuneskat, grundskyld og dækningsafgift op med det udtrykkelige håb, at forhøjelsen ville blive midlertidig. 2019-budgetaftalen repeterede den gode vilje, men heller ikke mere end det, og sidste år blev det kun til en hensigtserklæring om at ville "drøfte behovet for en eventuel ændring af skattesatserne", når man kendte effekten af udligningsreformen.

Det gør man nu, men mens hensigtserklæringen sidste år var for lidt for oppositionspartierne, er de i år gået med på en formulering om, at de "ved budgetforhandlingerne i 2021 ser på dækningsafgiften med udgangspunkt i udfasning fra 2022". Altså endnu et års udskydelse, men i enstemmighed denne gang.

Indholdsmæssigt tilgodeser budgetaftalen folkeskolen med 35 mio. kr., og det indgår i aftaleteksten, at samtidig med budgetvedtagelsen sendes et skolestrukturforslag i høring, der vil føre til 11 selvstændige skoler med egen ledelse, skolebestyrelse og elevråd i stedet for de nuværende fire.

Aftalepartierne er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, Lokallisten for hele Holbæk Kommune, Enhedslisten, Liberal Alliance, SF og De Konservative. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt på byrådsmøde 30. september.

 

Se budgetaftalen.