I en aktuel sag om børnesager i Odense var kommunen øjensynligt var på det rene med at kunne forvente omgørelser i Ankestyrelsen på sine beslutninger om at lukke hver femte børnesag. Ifølge Advokatrådet er eksemplet ikke enestående - blandt andet på baggrund tal fra Ankestyrelsen. De viser, at den såkaldte omgørelsesprocent - antallet af afgørelser fra kommunerne, som Ankestyrelsen ændrer og hjemviser - er steget fra 29 pct. i 2013 til 35 pct. i 2014 i sager vedrørende børn og familier og serviceloven - for eksempel ekstra støtte til udsatte børn.
- Man ser jo rundt omkring eksempler på, at folk får frataget deres hjælp på et usagligt grundlag. Der går så rigtig lang tid i ankeinstansen. I den periode borgerne mangler deres hjælp, der sparer kommunen. Det er en meget høj omgørelsesprocent, og der er også et mørketal for alle dem, der ikke klager, så det siger mig, at kommuner måske i stigende omfang spekulerer i, at man ikke har krav på hjælp i den periode, hvor der er en ankesag, siger Sysette Vinding Kruse, medlem af Advokatrådet, til DR Nyheder.
- Det er ikke godt, når vi har en så høj fejlprocent, siger Thomas Adelskov (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i KL. Han afviser dog samtidig, at kommunerne spekulerer i at lave forkerte afgørelser. I stedet peger han på, at kompliceret lovgivning er skyld i, at kommunerne træffer forkerte afgørelser i borgeres sager.
Læs hele historien på DR Nyheder
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.