dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Hjørring har overgrebs-beredskab - Rebild ikke

En nedfældet procedure ville ikke have gjort nogen forskel i den konkrete overgrebs-sag, mener Rebild-direktør
KORT NYT20. JAN 2012 7.01

REBILD / HJØRRING: I Rebild har socialrådgivningen ikke et nedskrevet beredskab til brug ved sager om seksuelt misbrug af børn. Det bliver ellers anbefalet kraftigt af social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) og videnscentret SISO, der rådgiver kommuner i sager om seksuelle overgreb mod børn, skriver Jyllands-Posten.

Beredskabet skal forståes som en handleplan, der i detaljer gør det klart, hvilke roller og opgaver medarbejdere skal påtage sig ved mistanke om en sexsag.

- Vi har nogle retningslinjer, men jeg har det sådan, at vi skal vise vores fagfolk tillid. De kan med deres faglighed håndtere sagerne korrekt uden stramme procedurer for, hvad de skal gøre, siger direktør med ansvar for børn og unge, Søren Kjær. Han mener ikke, at et nedskrevet beredskab ville gøre en forskel i sagen mod den 55-årige mand fra Skørping, der er anklaget for seksuelt misbrug af sine syv børn.

I Hjørring Kommune, der også er ramt af en sag om misbrug af børn, har forvaltningen et beredskab. Det udarbejdede kommunen med hjælp fra SISO for et år siden.

ka