Hjælpepakke er på vej til udsatte børn
Flere børn kontakter fx Børnetelefonen under coronakrisen, hvor udsatte familier kan have sværere ved at håndtere hverdagen.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Hjælpepakke er på vej til udsatte børn

Regeringen og dens støttepartier er blevet enige om at tildele 13, 5 mio. kr. til en række organisationers arbejde med udsatte børn og sårbare familier under coronakrisen.

Regeringen har sammen med alle folketingets partier besluttet at afsætte 13,5 mio. kr. til en akut børnepakke, der skal gå direkte til organisationernes særlige initiativer rettet mod udsatte børn i denne tid. Det skriver Dagbladet Information.

Pengene til børnepakken er taget fra de midler, som partierne bag finansloven for 2020 tidligere har aftalt at bruge på at forbedre de fysiske rammer på eksempelvis opholdssteder og herberger.

- Mens det er en svær situation for hele samfundet, så er der ingen tvivl om, at de mest sårbare kommer særligt i klemme af det her. Pengene skal anvendes her og nu, hvor der er ekstra pres på udsatte børn, lyder det fra socialminister Astrid Krag (S).

Fordeles mellem ni organisationer 
Pengene fordeles mellem ni organisationer, der yder rådgivning og familiestøtte. Det gælder blandt andet Red Barnet, TUBA, Mødrehjælpen og Dansk Røde Kors.

I Tuba (Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere) oplever man et øget behov for hjælp til de unge, man rådgiver, fortæller landsleder Henrik Appel.

- Mange af vores unge er opvokset med fysisk og psykisk vold – så forestil dig, at man bor sammen med sin mor og far hele tiden. Der er også mange af dem, vi rådgiver, hvis forældre drikker rigtig voldsomt. Og nu får de ikke en pause fra det. De spørger, hvordan de skal håndtere det, og hvordan de kan få hjælp, siger Henrik Appel.

Både han og flere andre advarer desuden om, at coronakrisen dels kommer til at betyde manglende indtægter i millionklassen til organisationerne fra for eksempel genbrugsbutikker, og dels at krisen vil have langtidseffekter blandt udsatte børn og unge, der vil have øget behov for hjælp i den kommende tid.

Ikke hele løsningen
Astrid Krag understreger, at de 13,5 mio. kr. ikke er 'hele løsningen'.

- Det er afgørende, at nødpasningen i kommunerne også er til sårbare familier – også når forældrene ikke er i job. Og vi har undtaget hele børneområdet med underretninger og behandling af børnesager som en kritisk funktion, siger hun til Information.

I forhold til NGO'ernes faldende indtægter siger ministeren om den aktuelle bevilling:

- Det her er ikke svaret på den store diskussion – der er flere forskellige spor i gang i forhold til hvordan vi kan hjælpe civilsamfundets organisationer. Det her er helt akut til indsatser for sårbare familier.

De får støtte:

  • Red Barnet
  • Børns Vilkår
  • TUBA
  • KFUM
  • Dansk Røde Kors
  • Blå Kors
  • Mødrehjælpen
  • Psykiatrifonden
  • Kirkens Korshær

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev