dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Hillerød får medhold og kan nu selv sænke farten
Hillerød får nu - delvist - lov til selv at bestemme nogle fartzoner, efter at politiet først havde sagt nej.
Foto: Jens Dresling, Ritzau Scanpix.

Hillerød får medhold og kan nu selv sænke farten

Kommunen fik nej af Nordsjællands Politi til at sænke farten i to områder, men efter en klage giver Transportministeriet kommunen delvist medhold.
24. AUG 2021 9.08

HILLERØD: Hillerød Kommune kan nu udskifte en række blå og hvide hastighedsskilte med anbefalet 40 km/t med de runde røde og hvide, hvor det kan koste en bøde, hvis man kører for hurtigt, skriver sn.dk.

Kommunen havde ellers fået nej af Nordsjællands Politi til at sænke farten i Nejede og Nødebo, klagede til Transportministeriet, som nu har givet kommunen medhold i en del af klagen.

- Vi fik medhold til 40 km/t i hele Nejede, mens politiet i Nødebo fik medhold i sit afslag på 40 km/t, men kommunen fik lov til 30 km/t på en ganske kort strækning, fortæller sektionsleder i Trafik, Vej og Park Ivan Christensen.

Ny bekendtgørelse på vej

Det kræver i dag tilladelse fra politiet at etablere lavhastighedszoner. Politiet skal tage stilling i hvert enkelt tilfælde.

I oktober sidste år skrev borgmestrene fra seks nordsjællandske kommuner - blandt andre Hillerød - til transportminister Benny Engelbrecht (S) for at presse på for selv at kunne sætte fartgrænser og gøre vejene tryggere for cyklister og fodgængere og mindske gener fra trafikstøj.

En ny bekendtgørelse, der giver kommunerne flere muligheder på området, ventes ifølge ministeriet at træde i kraft indenfor kort tid.

ka