Heftige besparelser vedtaget i Slagelse - og snak om skattestigning

KORT NYT31. MAJ 2022 9.41

TEMA: Budget 2023

SLAGELSE: Til lyden af demonstranters taktfaste trommen vedtog byrådet i Slagelse mandag aften de besparelser på 115 mio. kr. i dette års budget, som ifølge flertallet har været nødvendige for at genoprette kommunens økonomi. Det skete efter to en halv times debat, hvor borgmester Knud Vincents (V) udtrykte forståelse for demonstranterne, men fastholdt, at det er nødvendigt at bremse kommunens stigende udgifter, skriver sn.dk.

Mens socialdemokraterne, som før seneste valg sad med flertallet, talte om massakrer og om at spare sig ihjel, sammenlignede SF'eren Jørgen Grüner, som sammen med K, V og R udgør det nye flertal, kommunens situation med Luksusfælden. 

Under debatten nævnte Knud Vincents muligheden for at se på indtægter og skattegrundlag. "Vi er helt med på en skattestigning," lød det straks fra den radikale Troels Brandt. Emnet kan dermed indgå, når der senere på året skal indgås forlig om budgettet for 2023. Her har flertallet lagt op til yderligere besparelser og eventuelle skolelukninger.

ak