Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Nytårsaftensdag hoppede Kasper Glyngø i havnen i Juelsminde for at hylde medarbejdernes indsats under corona. Nu sidder han selv i coronaisolation.
Foto: Mads Dalegaard, Ritzau Scanpix

Hedensted plaget af corona - ledelsen er i isolation

En stribe politikere og embedsmænd må holde sig hjemme, efter at deltagere i møde viste sig at være smittet.

HEDENSTED: Borgmester Kasper Glyngø (S) tjekker sin mobiltelefon med jævne mellemrum i dag. Han går nemlig og venter på et testsvar, som vil betyde, om han får lov at vende tilbage på arbejde på rådhuset.

I alt er omkring 12 af kommunens topembedsmænd og politikere gået i selvisolation, efter at to deltagere i et seks timer langt møde i fredags i løbet af weekenden viste sig at være smittet.

- Og så må vi jo følge reglerne, konstaterer Kasper Glyngø i telefonen fra sin hjemmeisolation.

Mødet fredag blev holdt i et stort lokale, og derfor er kun nogle af deltagere defineret som nære kontakter, som skal have en negativ test både på fjerdedagen og sjettedagen, før de må bryde isolationen, fortæller han. 

Selv er han ikke nær kontakt, så han må bryde isolationen efter et negativt svar på en PCR-test, han fik taget i går.

Udbrud på skole bredte sig

Hedensted har lige nu den sjettehøjeste incidens i landet på 204. Smitten har især bredt sig i den vestlige del af kommunen, hvor Hvirring sogn også er lukket ned med landets højeste incidenstal for et sogn, nemlig 1.515.

Tallene fra seruminstituttet viser, at især 10-19-årige i kommunen er hårdt ramt af smitte.

- Det tyder på, at udbruddet er centreret på Rask Mølle Skole, hvorfra det er gået som ringe i vandet. Nu håber vi, at tiltagene snart slår igennem, så tallet retter sig igen, siger Kasper Glyngø.

Smittetallet sidste onsdag var særligt højt, og derfor er der håb om, at incidenstallet, som går en uge tilbage, snart begynder at falde igen.

Udover de nedlukninger og inititativer, som automatisk følger med et højt smittetal i et sogn, er der også blevet skruet op for testkapaciteten i kommunen.

- Jeg tænker, at vi skal nok få bugt med det her, siger borgmesteren.