Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hedensted Kommune sigtet i sag om legepladsulykke

KORT NYT11. DEC 2020 13.46

HEDENSTED: Hedensted Kommune er nu blevet sigtet som ansvarlig for en legepladsulykke i en børnehave i august. Ved ulykken blev en dreng ramt i hovedet af en knækket stolpe, der havde holdt en hængekøje.

Sigtelsen lyder på ”uagtsomt legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændighede”, oplyser kommunen, der ifølge sigtelsen er ansvarlig for, utilstrækkelig vedligeholdelse og eftersyn af legeredskaber på legepladsen. Pladsen var ellers efterset og godkendt blot tre uger forinden, men et efterfølgende eftersyn ved et andet legepladsinspektørfirma afslørede flere fejl og mangler.

En del legepladsredskaber er siden da blevet fjernet eller renoveret, og kommunen kalder det "i den forbindelse tydeligt, at vi har vi har brug for en anden form for tilsyn end vi hidtil har haft”. Kommunaldirektør Steinar Eggen Kristensen, som har modtaget sigtelsen på vegne af kommunen, siger, at man"afventer nu anklagemyndighedens næste skridt" og kalder det skete "en ulykkelig sag for den berørte familie".

mk

OPDATERET 18. december med oplysning om at kommunaldirektøren har modtaget sigtelsen på vegne af kommunen, og ikke, som kommunen selv fejlagtigt havde oplyst, er siget på vegne af kommunen.