Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Handicappede betaler kommunens lønudgifter

LEV - foreningen for udviklingshæmmede og deres pårørende - er oprørt over dyre regninger for ferieophold
KORT NYT30. MAJ 2011 12.52

KØGE: 18.000 kroner for fem dages ferie i et lejet sommerhus. Det lød regningen på til en udvikingshæmmet dreng i Køge, og det fik hans far til at reagere. Han klagede til kommunen, der imidlertid afviser klagen, fortæller Berlingske.

Forklaringen på den høje regning er, at handicappede efter en del kommuners mening udover udgifter til sommerhusleje, kost og rejseomkostninger også skal bidrage til lønudgifterne til personale. LEV har lignende eksempler fra seks andre kommuner, og organisationen vil tage spørgsmålet op på et møde, den skal have med socialministeren  næste mandag.

I Køge kommune afviser man at gøre noget forkert:
- Det er praksis i kommunen, at hvis man skal have personale med på ferien, skal man betale for den vikardækning og ekstratimer, det kræver. Jeg kan godt forstå, at familierne synes, at ferierne bliver dyre, men det er nu engang praksis. Og den vil vi fastholde, med mindre Socialministeriet eller andre instanser fortæller os, at det er forkert,« siger Flemming Willadsen, sektionsleder i Køge Kommunes handicapafdeling til avisen.

mou