dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Det er bl.a. et stort arbejdspres, der gør, at mange socialrådgivere ikke har lyst til at blive i deres job.
ChatGPT/DK Nyt

Halvdelen af landets socialrådgivere har overvejet at skifte job

Personaleomsætningen skaber relationsbrud og ventetid for borgere, og større ressourceudgifter hos kommuner og regioner, advarer Dansk Socialrådgiverforening.

Halvdelen af alle offentlige ansatte socialrådgivere har i løbet af det seneste år overvejet at forlade deres nuværende job. Dertil har mere end hver fjerde overvejet at forlade branchen helt.

Det viser en vilkårsundersøgelse lavet blandt 5.000 socialrådgivere.

Kigger man blot på børne-og familieområdet i kommunerne har 54,8 procent overvejet at forlade deres nuværende job, mens 32,2 procent har overvejet at forlade faget helt. Det er særligt blandt medarbejdere, som føler sig stressede eller oplever et højt arbejdspres.

Derudover oplever 60,3 procent af socialrådgiverne, at borgerne har for mange sagsbehandlerskift og 63,2 procent mener, at borgerne venter for længe på hjælp. Dansk Socialrådgiverforening mener, at en medarbejderflugt kan forsværre disse problematikker.

Afsæt flere penge til området

Dansk Socialrådgiverforening kommer derfor med en række anbefalinger, som kan medvirke til at mindske medarbejderflugten. Organisationen peger bl.a. på, at kommunerne og regionerne skal bruge de kommende budgetforhandlinger til at få afsat flere penge til socialrådgivernes arbejdsområder for at nedbringe det store arbejdspres.

Det anbefales også, at kommunerne skal pålægges at fastsætte lokale sagslofter, så der er en øvre grænse for, hvor mange borgere hver medarbejder har.

Derudover skal nyuddannede socialrådgivere have ret til intro- og mentorordninger for at sikre en god start, høj trivsel og tilknytning til arbejdspladsen.

Dyk mere ned i undersøgelsen her.

SRS

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/halvdelen-af-landets-socialraadgivere-har-overvejet-at-skifte-job

GDPR