dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Halsnæs inspireret af Odense under skolebyggeri

Halsnæs Kommune, CC Contractor og 3F samarbejder om at modarbejde social dumping.

HALSNÆS: Med ugentligt opdaterede lister over underleverandører ved indgangen til byggepladsen vil Halsnæs Kommune sammen med entrepenøren CC Contractor og 3F arbejde på, at Ny Frederiksværk Skole bliver bygget med fokus på fair arbejdsforhold for alle byggeriets håndværkere, oplyser kommunen.

Med aftalen har parterne givet hinanden håndslag på aktivt at arbejde imod social dumping under hele byggeriet af den nye folkeskole. Aftalen omfatter både CC Contractor som hovedentreprenør, deres underentreprenører og leverandører derunder.

Den nye aftale er inspireret af en lignende model fra Odense, hvor man har gode erfaringer med tillid og tæt personlig kontakt mellem parterne i et byggeri. Den nye samarbejdsaftale er ikke juridisk bindende for parterne, men de tre parter er indstillet på at opfylde intentionerne fuldt ud.

  • CC Contractor skal senest to uger efter entreprise- og leverandøraftaler oplyse om firmanavne og CVR-nr. på alle firmaer inklusive alle kendte underleverandører og –entreprenører.
  • Oplysninger om alle entreprenører, der aktuelt arbejder på byggeriet, vil blive oplistet ved byggepladsens indgang, således at oplysningerne også er offentligt tilgængelige.
  • Listen skal opdateres ugentligt.
  • CC Contractor skal på bygherremøder fortløbende dokumentere, at alle medarbejdere på byggeriet Ny Frederiksværk Skole har overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår som følge af overenskomster imellem Dansk Byggeri (eller anden arbejdsgiverorganisation) og relevante fagforbund.
  • CC Contractor skal på bygherremøder fortløbende dokumentere, at alle udenlandske underentreprenører er registreret i registre som fx Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT) eller E-indkomstregisteret.

ka