Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Haarder: Lad dem der udbyder mindst øge procenten mest

TOPMØDE Indenrigsministeren foreslår nu såkaldt trappemodel for at få den samlede udbudsprocent opad
24. MAR 2011 14.24

Af Knud Abildtrup

AALBORG: - Lad os aftale an ambitiøs udbudsprocent, sagde indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) henvendt til de delegerede ved KL-topmødet i Aalborg.

- Men lad os gøre det som en trappemodel, så de kommuner, der udbyder mindst, også skal øge procenten mest.

Dermed lægger ministeren i realiteten op til mere styring af, hvilke kommuner, der skal udbyde flere opgaver, end de gør i dag. Regeringen begyndte med at kræve procenten op på 25,0 - siden 26,5 pct. og har indtil videre lagt op til at hæve den samlede procent til 31,5 pct. i 2012.

Foretrækker ramme og mål
KL's formandsskab sagde samlet på pressemøde under topmødet, at KL foretrækker en ramme og et mål frem for decideret lovgivning trukket ned over alle, når det gælder udbud.

Næstformand Erik Fabrin (V), borgmester i Rudersdal, tog også afstand fra et luftet forslag om at lovgive om den del, som kommunerne i givet fald ikke er i stand til at leve op til. F.eks. hvis kommunerne ad frivillighedens vej får den samlede procent op på 30,0 pct.

Kommunerne skulle i perioden 2007-10 - ifølge en aftale med staten hæve andelen af opgaver i udbud fra 20 til 26,5 pct. Men denne aftale udløb ved årsskiftet og er endnu ikke blevet fornyet.