DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Guldborgsund bygger landets første svanemærkede skole
Visualisering af den kommende svanemærkede skole, som skyder op af jorden og danner en ring.
Foto: Sora Images

Guldborgsund bygger landets første svanemærkede skole

Som det første sted i landet starter byggeriet af en svanemærket skole snart i Guldborgsund.
14. SEP 2020 15.14

GULDBORGSUND: I Sundby lidt udenfor Nykøbing Falster starter opførslen af Danmarks første svanemærkede folkeskole. 

Et af kravene til dem, der har budt ind på opgaven, har været, at byggeriet skal være bæredygtigt og leve op til FN's krav for en verdensmålsskole. 

- Vi får en skole i absolut topklasse, og vi skriver danmarkshistorie inden for skolebyggeri. Jeg er glad for, at vi har turde sætte barren så højt og udmærke os på landsplan. Vi har truffet et bevidst, politisk valg om at investere i bæredygtigt byggeri, og den nye skole får et af de fineste kvalitetsstempler med Svanemærket, siger Simon Hansen (S), der er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund og formand for det udvalg, som har vurderet de forslag, der er kommet i forbindelse med udbuddet.

Det lokale entreprenørfirma BO HUS skal stå i spidsen og tegne og bygge sammen med ingeniørvirksomheden MOE, Autens som pædagogisk rådgiver og tre arkitektfirmaer: De lokale ETN-arkitekter og de internationalt anerkendte og prisvindende SKALA Arkitekter og Henning Larsen Arkitekter.

Kilde: Guldborgsund Kommune

 

Guldborgsund forventer, at de første elever kan rykke ind i 2022. Lige nu skal de sidste ting i de endelige tegninger rettes til, inden byggeriet kan gå i gang. 

ibs