GLADSAXE: På omsorgscentret Egegården i Gladsaxe har de gjort en aktiv indsats for at komme mobning og dårlig stemning blandt personalet til livs. Resultatet er langt større arbejdsglæde, melder kommunen.
Et højt sygefravær og manglende trivsel har tidligere været et stort problem på Egegården. Derfor har ledelsen blandt andet udviklet en ny mødeform, hvor alle bliver lyttet til, og der bliver snakket åbent om diverse problemer og udfordringer. Det har givet større arbejdsglæde og gjort Egegården til et rarere sted at være for både beboere, pårørende og medarbejdere.
- Problemerne i personalegruppen har jo ikke kun påvirket de ansatte. Beboerne kan mærke, hvis de ansatte ikke trives optimalt. Og omvendt nyder de ældre selvfølgelig godt af, at de personer, de daglig er i kontakt med og er meget afhængige af, har overskud og kan lide at gå på arbejde, siger Betina Kruse, der er procesleder på Egegården.
Ud med sladder og mobning
Hver fjortende dag holder alle personalegrupper på Egegården nu en såkaldt Trivselsrunde med det formål at fremme trivslen, nærværet og omsorgen for hinanden.
- Og det er lykkedes, fortæller Betina Kruse og uddyber: Personalet er blevet meget bedre til at lytte til og respektere hinanden. Selv om det har krævet lidt øvelse, er de blevet rigtige gode til at tage imod fra deres kolleger og til selv at åbne op for, hvad de tænker og føler. Vi har langt hen ad vejen fået udryddet sladder og konflikter og kan nu fokusere på vores kerneopgave, der er at tage os af de ældre.
- Vi tør nu sige nogle flere ting, også de ubehagelige. Før i tiden gik vi mere og skjulte det, supplere Betina Bergen, der er social- og sundhedshjælper på Egegården. Og samme holdning giver hendes kollega, Christina Hørbye, udtryk for:
- Trivselsrunderne kan godt være lidt rundkredsagtigt. Men nu har vi vænnet os til det, og det virker. Vi er kommet skyllerumssnakken til livs, og det har betydet meget for trivslen her på stedet, hvor mange tidligere kunne være lidt triste og smågnavne.
Nærværende plejere
Med de nye mødeformer og i det hele taget det øgede fokus på trivsel er personalet blevet meget mere nærværende i forhold til beboerne på Egegården og de ældre borgere, de kommer ud til.
- Jeg er overbevist om, at de ældre også kan mærke en forskel. Og jeg tør godt sige, at vi er blevet bedre til vores arbejde, i og med de ansatte er blevet gladere og tager eventuelle konflikter i opløbet - og bag lukkede døre, påpeger Betina Kruse.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.