Glostrup-budget for anden gang uden borgmesterpartiet

V's KV21-spids hægtet af, da K skiftede side. Også for anden gang.

GLOSTRUP: For anden gang i denne valgperiode er borgmesterpartiet Venstre sat udenfor indflydelse på en budgetaftale i Glostrup. Det enlige konservative medlem har udløst miseren ved at skifte side og tage flertallet med sig. Et flertal, der er lige så smalt, som det modsatte ville have været: Ti med og ni udenfor.

Partierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og altså De Konservative, mens Venstre, to eks-V løsgængere, nu Bylisten og Liberal Alliance, og to eks-DF løsgængere sidder tilbage efter at have troet at have flertal. Et skidt udgangspunkt for den borgerlige forhandlingsleder Piet Papageorge, der er ny V-spids ved KV21 efter den afgående borgmester John Engelhardt.

Budgetaftalen mellem de sammenbragte flertalspartier "sætter børn, unge og ældre i centrum samt støtter op om det lokale erhvervsliv", hedder det ifølge Folkebladet Glostrup i en tilkendegivelse, der uden videre dumper i ikke-testen. Mere præcist er indholdet indtil videre ikke beskrevet offentligt.

Flertalspartierne vil "indbyde" de øvrige partier til at komme med supplerende ønsker til den budgetaftale, hvis konkrete indhold ikke kendes uden for aftalepartierne, men lader også forstå, at eventuelle ønsker nok ikke skal være for dyre. At de gik enegang med det smallest mulige flertal forklarer de med, at der "ikke kan øjnes en løsning til at opnå et bredt forlig".

V: Ikke ordentlighed

V-spids Piet Papageorge kalder det "ikke ordentlighed at indgå en aftale og derefter invitere de øvrige partier til forhandlingsbordet - uden at vise, hvad man er blevet enige om", skriver han i et indlæg i Folkebladet. Der anes i indlægget en vis bitterhed mod De Konservative, som beskyldes for at "spille med fordækte og uærlige kort". 

Det er en lang tradition for dårlig stemning i Glostrup Byråd helt tilbage fra KV09, da en S-borgmester blev væltet af en SF'er, der skiftede side under konstitueringen. Han blev i øvrigt efterfølgende dømt for ulovligt at have udnyttet registeradgang til et forsøg på at finde noget snavs på SF-overløberen.

Også tidligere i denne valgperiode er der blevet indgået budgetaftale uden om borgmesterpartiet, også dengang ved at K skiftede side, hvilket i efterdønningerne kostede en udvalgsformandspost. Det var da S og V uventet fandt sammen i en pludselig forbrødning, der rakte til to budgetaftaler, men altså ikke en tredje. Tak for sidst kommer i mange udgaver. 

Glostrup Byråd første- og andenbehandler budgettet for 2022 henholdsvis 15. september og 13. oktober.