Gentoftes faste budgetflertal skubber skatten videre opad
Man hører ikke Gentofte beklage sig over udligningsreformen, selvom kommunen sender 4,2 mia. kr. i udligning til andre kommuner.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Gentoftes faste budgetflertal skubber skatten videre opad

Ingen overraskelser i budgettet, det skulle da lige være fraværet af beklagelser over udligningsreformen.

GENTOFTE: 2022-budgettet for Gentofte rummer ingen overraskelser. Skatten får det skub opad, som den kun delvis fik sidste år, og lidt flere nøk opad står i kø til kommende budgetter, som med en vis sandsynlighed igen bliver alle mod Enhedslisten, som det plejer.

Facit for 2002 bliver en kommuneskat på 24,0 pct. mod 23,73 pct. i år og 22,8 pct. før udligningsreformen satte ild i Gentoftes skattetryk. De kommende år hedder den 24,17 pct. i 2023, 24,34 pct. i 2024 og 24,56 pct. i 2025, en samlet skattestigning over fem år på 1,76 procentpoint.

Man undgår ikke at bemærke, at budgetteksten i år er renset for beklagelser over udligningsreformen. Den nævnes nogle gange som årsag til diverse stigninger, og til at Gentofte sender 4,2 mia. kr. i udligning til andre kommuner, men blot som en konstatering og ikke mere end det.

Årets budget udgør anden del af sidste års toårige aftale, igen ligesom sidste år og også de foregående år med De Konservative, Socialdemokratiet, De Radikale, Venstre og SF med og Enhedslisten udenfor, da det blev andenbehandlet og besluttet endeligt i byrådet forleden.

 

Se referat og bilag fra byrådets andenbehandling.