Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Gennembrud for aarhusiansk Kina-sats

'Aarhus Business Forum Harbin' skal fungere som et projekthus for virksomheder med interesser i Harbin, hvis bystyre stiller de fysiske rammer til rådighed i de første tre år

AARHUS: Aarhus Kommunes strategiske satsning på at etablere et bro-hoved i Kina har nået en foreløbig kulmination, formulerer kommunen det.

Med etableringen af et 'Aarhus Business Forum Harbin' i Aarhus' kinesiske venskabsby Harbin sættes en tyk streg under potentialet for dansk erhvervsliv.

En højt profileret delegation fra Aarhus Kommune, Aarhus Universitet og repræsentanter fra dansk erhvervsliv gæster i disse dage Harbin, og med aftalen er de høje forventninger til delegationsbesøget til fulde blevet indfriet.

'Aarhus Business Forum Harbin' skal fungere som et projekthus for virksomheder med interesser i Harbin og etableres med politisk støtte og opbakning fra Aarhus Kommune, ligesom bystyret i Harbin stiller de fysiske rammer til rådighed i de første tre år.

Virksomheder som Kamstrup, LOGSTOR Green Tech-nology Ltd., BROEN Valves Ltd., GRUNDFOS Pumps Ltd., COWI China Ltd. og Danfoss China Ltd. har forretningsaktiviteter i Harbin-området. Og flere af disse virksomheder har også tilkendegivet en interesse for at være en del af 'Aarhus Business Forum Harbin'.

Rådmand Laura Hay (V) siger:
- De danske clean tech virksomheder og især virksomhederne i det øst- og - midtjyske område får nu en platform i det videre samarbejde med Harbin. Jeg er sikker på, at virksomhederne kan medvirke aktivt til, at løse de udfordringer på energi-, klima- og miljøområdet, som ikke alene Harbin - men også Kina generelt står overfor med udfordringerne i den 12. femårsplan - og at der ligger et stort eksportpotentiale heri.

ka