Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Gellerup-unge skal more sig med brandfolk

Unge i Gellerup skal i nærkontakt med brandmænd og politifolk, så de unge ikke fremover kaster sten på dem

AARHUS: 'Ud af Gellerup' hedder Unge4Unges nye projekt, som Aarhus Kommune netop har givet 80.000 kroner til, fra særlige midler til integrationsformål. Projektet skal forbedre trygheden i Gellerup. Formålet er at ændre de unges værdier, normer og adfærd, og det handler om at komme ud i det omliggende samfund, herunder at få nærkontakt til brand- og politifolk.

- Den slags er der gode erfaringer med, oplyser Wamid Hassan, koordinator for Unge4Unge, der er en del af HotSpotcentret under Socialforvaltningen. For nylig morede en gruppe af Gellerups unge sig sammen med lokale politibetjente ved en omgang laserskydning med efterfølgende spisning.

- Alle var glade, og når man er sammen om gode oplevelser, lærer man hinanden at kende. Så smider man ikke sten efter hinanden, siger Wamid Hassan.

Utrygge uden for Gellerup
Den slags arrangementer med politiet og med brandvæsenet bliver en del af projektet. Det er en opfølgning på borgermødet 'Tryg i Gellerup', som blev holdt i januar af Aarhus Kommune og Østjyllands Politi. Projektet har også fokus på arbejde og uddannelse, bl.a. med besøg på landet, hvor unge kan afprøve landmandslivet i praksis.

- Mange af Gellerups unge kommer ikke særlig tit udenfor området. De er utrygge ved det fremmede. Derfor går de i grupper, når de er inde i byen, siger Wamid Hassan.

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Hans Halvorsen (S), glæder sig over projektet:

- De unge i Gellerup skal opleve, at der også er plads til dem, hvis de selv åbner sig og lever op til gængse normer. Unge4Unge gør en stor indsats for at nedbryde barriererne mellem Gellerup og resten af byen, og det bidrager til vores mål om Aarhus som en by for alle.