Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frygt for at firmaer ikke vil kildesortere

Kommunerne bliver sorteper igen-igen, mener formanden for Vestforbrænding, Ove E. Dalsgaard (S)
4. JUL 2011 7.48

Erhvervsaffaldsgebyret er en kedelig opgave for kommunerne. Og Vestforbrændings bestyrelsesformand, Ove E. Dalsgaard (S) er ikke ganske tilfreds med det seneste forlig på området.

- Arbejdsgruppen skulle finde en 'smidig, administrerbar og holdbar tilmeldeordning'. Men det aktuelle forlig betyder en helt unødvendig bureaukratisering af genbrugsstationerne, som går ud over både borgere og erhvervsliv, siger Ove E. Dalsgaard:

- Det løser ikke dilemmaet mellem at sikre let administrerbar adgang for erhverv og opkræve (millimeter-)retfærdig betaling for brugen af genbrugsstationen. Så nu bliver kommunerne sorteper igen-igen.

Danmark kommer bagud
Ove E. Dalsgaard ønsker omkostninger til kontrol og tilsyn begrænset mest muligt, da det ikke tilfører nogen samfundsøkonomisk værdi for ordningen.

- Danmark er ved at halte bagefter EU's genanvendelsesmål. Genbrugsstationen bør blive ved med at sikre høj genanvendelse og god service for mindre virksomheder, der ellers ikke har mulighed for kildesortering, siger han.

- Hele forløbet sætter kildesortering og genanvendelse på spil: Vi må frygte, at virksomheder ikke længere vil kildesortere deres affald via genbrugsstationerne, men kun have en enkelt container til blandet affald, siger Ove E. Dalsgaard, der også er borgmester i Ballerup Kommune.

Utilfredsheden med kommunernes gebyropkrævning skyldes i høj grad mangler i affaldsbekendtgørelsen, som kommunerne skal administrere efter.

ka