Fredericia undgår skærpet tilsyn indenom
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Fredericia undgår skærpet tilsyn indenom

Fredericia Jobcenter ligger skidt i national analyse fra Star, men allerede sidste år satte kommunen gang i at forbedre indsatsen på området, så man undgår skærpet tilsyn.
2. MAR 2020 13.25

FREDERICIA: Jobcentret i Fredericia risikerer at komme under skærpet tilsyn af Beskæftigelsesministeriet, viser nye tal fra Star. Det oplyser kommunen. Det skyldes antallet af rettidige samtaler og virksomhedsrettede tilbud, viser tallene.

Allerede sidste år viste kommunens egen analyseenhed det samme, og derfor er man i gang med at forbedre indsatsen på de to punkter. 

- Vores strategi er at erkende vores udfordringer, lægge en plan og komme i arbejdstøjet. Det er der, vi er nu, og vores medarbejdere arbejder rigtig hårdt på at få alt det nye til at lykkes. Jeg er sikker på, at vi vil være helt fri af bunden, når reglerne om skærpet tilsyn træder i kraft næste år, siger Peder Tind (V), formand for Social – og Beskæftigelsesudvalget.

De nye regler regler træder først i kraft 1. januar, og derfor slipper Fredericis for skærpet tilsyn i første omgang. Men hvis reglerne trådte i kraft i dag, vankede der skærpet tilsyn.

Sidste år kom analyseenheden med 80 anbefalinger til, hvordan man undgår tilsynet, og der er i gang med at blive realiseret. 

- Samtaler og en virksomhedsrettet indsats er to vigtige greb i den forandring, vi er ved at gennemføre. Det vigtigste for os er, at vores borgere og virksomhed kan mærke, at vi er på vej i den rigtige retning, siger Søren Larsen (S), næstformand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev