Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fredericia overvejer at privatisere dagplejen

FOA advarer mod bølge af privatiseringer

FREDERICIA: Fredericia Kommune lægger op til at privatisere hele dagplejen. Det får store konsekvenser for både børn og ansatte, mener FOA, der samtidig advarer om, at der er en bølge af privatiseringer på vej.

Den del af kommunens budgetforslag, der handler om at privatisere dagplejen, er lige nu i offentlig høring. Forslaget vækker absolut ikke begejstring hverken hos dagplejerne eller deres faglige organisation, FOA.

- Vi har jo ellers været enige om, at den nære omsorg var rigtig skidt at privatisere. For de ansatte betyder det mindre efteruddannelse og pædagogisk supervision og en opløsning af det faglige fællesskab. Det betyder ringere kvalitet både for børnene og de ansatte, siger Jakob Sølvhøj, som er formand for Pædagogisk sektor i FOA.

Han peger på, at privatiseringen også vil gøre det sværere for forældrene at passe deres arbejde:

- Hvis dagplejeren er syg, er der jo ikke en anden kommunal dagplejer, der kan passe børnene. Det risikerer, at blive det rene kaos for børnefamilierne. Det er en meget vigtig del af hele den måde, vi har skruet vores samfund sammen på, at man kan være tryg ved, at ens børn har det godt, mens man selv er på arbejde. Det her er at pille ved kernen i velfærdssamfundet.

120 ud af Fredericia Kommunes 140 dagplejere var tirsdag aften samlet hos FOA Lillebælt. De 120 dagplejere vendte alle tommelfingeren ned til privatisering.

 

ka