DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Fredensborg dropper Forenede Service

Fredensborg dropper Forenede Service

Flere nordsjællandske kommuner har problemer med rengørings-storspilleren
25. APR 2012 10.28

Af Knud Abildtrup, [email protected]

FREDENSBORG: Forenede Service, der er blandt de helt store spillere på rengøringsområdet i Danmark, fik i januar kritik af Servicebranchens Arbejdsgiverforening under DI for sine metoder. Firmaet mister til februar Fredensborg som kunde.

- Vi besluttede i januar ikke at forlænge deres kontrakt, så den er opsagt til februar 2012 siger økonomiudvalgsmedlem Per Frost Henriksen (S) til dknyt.

Forenede Service har i Fredensborg stået for rengøring i en stor del af de kommunale bygninger de seneste år - for 25 mio. kr. om året. Og ifølge Per Frost Henriksen var den gal både med standarden og vilkårene for firmaets underleverandører.

Fredensborg skal nu i nyt udbud og har lagt op til at hjemtage dele af rengøringen.

Flere kommuner har haft besværligheder med samme firma: Rudersdal Kommune har fornylig sendt firmaet en regning på 181.000 kr., efter at rengøringsfolk stjal computere på kommunens skoler. Også Gribskov Kommune har oplevet et tilfælde af tyveri, hvor der blev stjålet for 246.000 kr. fra Gilleleje Skole i 2011. Tyvene kom ind ved at bruge et nøglekort, som Forenede Service havde fået udleveret.

I marts-april har firmaet, der har erklæret nu ikke længere at bruge underleverandører, entreret med fire nye kommuner: Udover Allerød også Skanderborg, Holbæk og Vordingborg.

I Allerød valgte kommunen at hyre en controller til at tjekke forholdene omkring den nye entrepenørs drift - bl.a. i lyset af usikkerhed omkring driften i de andre kommuner.