Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frank Jensen roser Claus Hjort og christianitterne

Overborgmester Frank Jensen (S) glæder sig over christianitternes ja til et kollektivt køb af fristaden og parternes kompromisvillighed i sagen

KØBENHAVN: Frank Jensen håber, at beslutningen vil skabe ro omkring fristadens fremtid og danne grundlag for en bevarelse og udvikling af den unikke del af København, som Christiania er. Han benytter lejligheden til at rose finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og christianitterne.

- Det er godt nyt for københavnerne, at der nu ser ud til at komme ro om Christianias fremtid. På Christiania er der plads til at leve livet på en anden måde, end de fleste andre københavnere vælger. I København skal der være plads til forskellige fællesskaber, og vi har derfor en interesse i at bevare Christiania på et ordentligt grundlag. Med aftalen her er der mulighed for at få skabt det grundlag inden for lovens rammer, og det vil jeg gerne hilse velkomment.

Godt samarbejde
Med en aftale vil en nystiftet fond fremover have ejerskab til områdets bygninger.

- Meget tyder på, at der med denne aftale er skabt et godt udgangspunkt for at udvikle Christiania i fremtiden. Det har krævet kompromisvillighed fra alle parter at nå frem til denne aftale, og det vil jeg gerne rose både finansminister Claus Hjort Frederiksen og christianitterne for, siger Frank Jensen.

lcl