Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Christianitterne vil købe fristaden af staten

Den beslutning glæder overborgmesteren i Københavns Kommune
2. MAJ 2011 6.05

KØBENHAVN: Der blev i weekenden besluttet et kollektivt ja fra christianitterne til at frikøbe hele Christiania. Overborgmester Frank Jensen (S) glæder sig over beslutningen.

- Jeg er meget glad for at høre, at christianitterne er blevet enige om at tage imod statens tilbud om at købe Christiania. Jeg håber, at dette kan være første skridt i retning mod en bæredygtig løsning, som betyder, at Christiania kan bevare sit særpræg og samtidig blive en del af det omkringliggende samfund.

Christianitterne har i en pressemeddelelse oplyst, at de siger ja til køb/leje af bygningerne og områderne på Christiania. Staten havde tilbudt christianitterne to muligheder - at de enten selv kunne købe bygningerne på Christiania for 150 mio. kr. eller også overdrage dem til en ny almen boligorganisation.

Krav om kultur og selvforvaltning
Sammen med christianitternes accept af regeringens tilbud følger også en række krav til staten. Blandt andet kræves det, at Christiania kan bevare sin kultur og selvforvaltning, ligesom det skal være beboere, som ønsker Christiania, der i fremtiden kan flytte ind.

Christiania vil inden den 7. juni finde ud af, hvilken organisationsform, der skal stå for købet og dermed de 150 mio. kr., skriver Jyllands-Posten.

lcl