Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fra Næstved til ny økonomidirektør i Aarhus

Peter Pedersen kommer fra en tilsvarende stilling i Næstved og har tidligere været ansat i Erhvervsministeriet
30. JAN 2012 11.28

AARHUS: Peter Pedersen (56 år) er ud af et ansøgningsfelt på 16 valgt til stillingen som økonomidirektør i Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune. Hans opgave bliver at lede og støtte organisationen og det politiske niveau i løsningen af både de aktuelle og de mere langsigtede udfordringer for Aarhus.

Ansættelsesudvalget har lagt vægt på Peter Pedersens omfattende indsigt i både økonomi og øvrige kommunale opgaver samt hans kendskab til erhvervsforhold.

Samtidig har udvalget betonet hans omfattende ledelsesmæssige erfaring med særlig fokus på strategisk og analytisk styrke samt fokus på resultater i praksis. Peter Pedersen besidder desuden stærke værdier og holdninger, god kommunikationsevne, robust personlighed og stor arbejdsevne.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) siger:

- Med ansættelsen af Peter Pedersen sikrer vi os en meget stærk og erfaren holdspiller, når det gælder styring og udvikling af fremtidens kommune i en tid med store økonomiske udfordringer. Samtidig får Peter Pedersen en afgørende rolle i det stadig mere vigtige samarbejde mellem den offentlige og private sektor.

Peter Pedersen er født og opvokset i Aarhus og uddannet som cand.oecon. fra Aarhus Universitet. I perioden 1982 - 1998 var han ansat i Erhvervs-/industriministeriet og var i en periode chef for Invest in Denmark, der markedsfører Danmark over for udenlandske investorer. Fra 1998 har han været ansat i Næstved Kommune som økonomidirektør.

Stillingen som økonomidirektør i Borgmesterens Afdeling blev ledig i forbindelse med, at tidligere økonomichef Hans Nikolaisen opsagde sin stilling for at tiltræde stillingen som kommunaldirektør i Randers Kommune pr. 1. oktober 2011.

mou