Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Forsamlingsforbuddet officielt forlænget til juni

KORT NYT11. MAJ 2020 7.02
TEMA: Corona

Forsamlingsforbuddet er forlænget til 8. juni, viser en ny bekendtgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet. Dermed er forsamlingsforbuddet fortsat på flere end ti personer. Regeringen og Folketingets partier indgik torsdag en aftale om genåbningens fase tre. I aftalen står, at forsamlingsforbuddet kan blive hævet til mellem 30 og 50 personer.

Forbuddet, der gælder alle steder ud over i private hjem, blev indført 17. marts, efter en hastestramning blev vedtaget i Folketinget. I første omgang blev loven forlænget til 30. marts, efterfølgende til 14. april, dernæst til 18. april, til 11. maj og nu altså til 8. juni.

I bekendtgørelsen søndag er en række tidligere påbud fra Sundheds- og Ældreministeriet også ændret eller ophævet. Blandt andet tvangslukningen af serveringssteder og indkøbscentre, som det blev varslet med planen for genåbning torsdag. I den nye bekendtgørelse er det samtidig understreget i en ny paragraf, at zoologiske haver, hvor man ikke kan transportere sig i bil, forlystelsesparker, omrejsende tivolier og lignende skal holde deres udendørsarealer lukket for offentligheden.

Ritzau