DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Uenighed om evaluering:
Forhandling i Esbjerg om firedagesuge faldt

Først udsatte corona firedagesarbejdsugen i Esbjerg, men nu er det udsigten til en regning på næsten en mio. kr. for en ekstern rapport, der har fået forhandlingerne til at falde.
7. JUL 2020 10.44

ESBJERG: Esbjerg Kommune er ikke kunnet blive enig med HK Kommunal Sydjylland og Dansk Socialrådgiverforening i Region Syd om en ellers planlagt firedageuge for de ansatte på jobcentret.

Allerede i januar i år varslede fagforeningerne, at det ikke bare kunne besluttes i byrådet. Og det må kommunen altså erkende nu. Parterne er ifølge JydskeVestkysten uenige om, hvordan forsøget skal evalueres. De to foreninger kræver en ekstern evaluering fra et universitet, som løber op i 840.000 kr., men det er for dyrt, mener borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

- Selvfølgelig skal vi have en evaluering af forsøget, men det er der jo mange måder at gøre på. Også måder, der er billigere end et universitetstilbud på over 800.000 kr. Jeg tvivler på, at et flertal i økonomiudvalget vil nikke ja til det, siger han til TV Syd med henvisning til økonomiudvalgsmøde på den anden side af sommerferien.

Chokerede medarbejdere

Medarbejderne var ellers positive over for udsigten til tidlig weekend, og 86 pct. af de ansatte havde sagt ja til forsøget, og derfor kom det som et chok, da beskeden blev leveret til de ansatte.

- Nogle har endda meldt deres børn ud af daginstitutionerne om fredagen og lavet andre hente-muligheder. Andre har sågar set på et ekstra job om fredagen, siger beskæftigelsesrådgiver på jobcentret Susanne Poulsen til JydskeVestkysten. 

Efter planen skulle det toårige pilotprojekt være startet 1. marts, men blev udsat til august på grund af corona. Men nu er det altså udsat på ubestemt tid. Det er med udsigt til en besparelse på 3,5 mio. kr. frem til 2022, at kommunen kigger mod en fri-fredag. Ifølge TV Syd er den del dog droppet under forhandlingerne, så forsøget ikke længere nødvendigvis skal spare penge.

Esbjerg skulle have været den anden kommune, som afprøver den kortere arbejdsuge. Den er i gang i Odsherred, som blandt andet har haft problemer med rekruttering.