Det bliver mere og mere almindeligt, at forældre vedtager fælles regler for deres børn i folkeskolen. Forældrene skriver under på en kontrakt. Det kan være aftaler som f.eks.: Vores børn skal komme hjem klokken 21, vaske sig under armene hver dag, ikke ryge og drikke alkohol, og alle forældre har pligt til at sladre, hvis nogen bryder reglerne, skriver Politiken.
Både forældreorganisationen Skole og Samfund og Danmarks Lærerforening er positive, og begge vurderer, at klasseaftaler - som de også kaldes - vil blive endnu mere udbredte fremover.
Seniorforsker Birte Ravn fra Danmarks Pædagogiske Universitet deler ikke begejstringen.
- Tanken om kontrakter er imod det dannelsesbegreb og den demokratiske tankegang, vi har haft hidtil i folkeskolen, og som har bygget på frivillighed og dialog. Svage forældre kan opfatte kontrakterne som tvang, mener hun.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.