DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
For dyrt, siger Midtjylland om coronavaccination hos læger. Læger: Men vi har jo ikke talt om prisen
Foto: Morten Stricker, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

For dyrt, siger Midtjylland om coronavaccination hos læger. Læger: Men vi har jo ikke talt om prisen

Region Midtjylland dropper plan om at overlade coronavaccinationer til praktiserende læger. Midtjysk lægeformand er uforstående.

MIDTJYLLAND: En strid om betalingen pr. stik har fået Region Midtjylland til at opgive en plan om at lade praktiserende læger stå for coronavaccinationer, når turen kommer til den brede befolkning uanset alder og helbred. Lægerne stiller sig uforstående, de mener ikke at betalingen overhovedet er blevet diskuteret.

Region Midtjylland ville betale lægerne 100 kr. pr. stik, samme beløb som ved vaccination mod influenza. Lægerne vil have 150 kr. pr. stik, samme beløb som for børnevaccinationer, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) til TV2 Østjylland. Men:

- Det må bero på en misforståelse. Opgaven med vaccination mod covid-19 er ikke defineret. Vi har ikke talt om opgaven endnu, og prisen har slet ikke været på tale, siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation i Midtjylland, Henrik Idriss Kise til tv-stationen.

Næsten 6.000 står klar

Han oplyser til TV2 Østjylland, at PLO's centralorganisation tidligere har spillet ud med, at taksten skulle være den samme som for børnevaccinationer og hpv-vaccininationer, men der har ikke været yderligere konkrete forhandlinger, siger han.

Ikke desto mindre arbejder Region Midtjylland nu efter et scenarie, hvor vaccinationerne kommer til at foregå i regionens egne vaccinationscentre og ikke hos de praktiserende læger.

- Vi har næsten 6.000 personer til rådighed, som gerne vil vaccinere, så det er ikke svært for os at finde nogle andre til at gøre det, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

mk

OPDATERING: Region Midtjylland præciserer, at "drøftelserne om en eventuel aftale med PLO er foregået på landsplan (ikke regionalt), og Anders Kühnau har udtalt sig om konsekvenserne heraf for Region Midtjylland".