Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Først gik én, så en til, og nu er DF i Thisted Byråd kun Ib Poulsen
Fra venstre Kaj Kirk (løsgænger, eks-DF), Peter Sørensen (løsgænger, eks-DF) og Ib Poulsen (DF).
Foto: Thisted Kommune

Først gik én, så en til, og nu er DF i Thisted Byråd kun Ib Poulsen

Dansk Folkepartis tremandsgruppe reduceret til en enkelt over få dage. Parti-interne modsætningsforhold ligger bag.
13. MAR 2020 8.56

THISTED: På få dage er Dansk Folkepari i Thisted Byråd reduceret fra en tremandsgruppe til et enmandsforetagende, skriver Nordjyske. Den ene mand er Ib Poulsen, og han er ifølge sine to tidligere partifæller årsagen til, at de er netop det - tidligere partifæller.

Seneste exit står partiets hidtidige gruppeformand, Peter Sørensen, for. Torsdag slog han følge med Kaj Kirk, der var den første til at melde sig ud. Begge er nu løsgængere og forventer at være det valgperioden ud.

Det to løsgængere henviser begge til interne problemer, dels i forhold til Ib Poulsen, dels i forhold til organisatoriske bagland i partiet både lokalt og på landsplan. Ifølge Peter Sørensen har en del af problemet været, at 'der ikke har været forståelse for, at det kan være svært at udmønte DF’s landspolitiske linje på den kommunale bane, vi spiller på'.

Helt på linje hermed erklærer Ib Poulsen, at han ser de to tidligere partifæller som ophavsmænd til problemerne, og at han nu vil gå i gang med at genopbygge det decimerede parti - med eftersætningen at han vil 'gøre det i samarbejde med ægte DF’ere'.

Foruden byrådsmedlem siden KV01 har Ib Poulsen været folketingsmedlem i to perioder fra FV07 til FV11 og fra FV15 til FV19. Efter han ikke blev genvalgt ved FV19, har han gjort sig bemærket ved at tage orlov fra sit civile job i den udtrykkelige hensigt at udnytte to års eftervederlag fra Folketinget fuldt ud uden modregning af andre indtægter.

mk