Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

FOA: Trepartsaftale bør ende med syv reformer

FOA's debatoplæg indeholder forslag til konkrete reformer indenfor syv hovedområder: Arbejdstid, vækst, tilbagetrækning, indflydelse, uddannelse, tryghed og fairness.
22. MAR 2011 6.02

- I fagbevægelsen bliver vi konstant afkrævet svar på, hvordan vi vil hjælpe med at løfte dansk økonomi op af hullet. I valget mellem de to veje i dansk politik, sparevejen og arbejdsvejen, der vælger vi klart arbejdsvejen. Hvad der er vigtigt er, at heller ikke arbejdsvejen kan stå isoleret. Derfor kommer vi med en række supplerende bud, som blandt andet handler om uddannelse, indflydelse og tryghed, siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Mulighed for mere arbejde
FOA præsenterer i oplægget en række forslag, så danskerne kan arbejde mere. Bl.a. en lønmodtagerret til at arbejde på fuld tid, hvis man er offentlig ansat. I dag svarer 14 pct. af FOA's deltidsansatte medlemmer, at de har et ønske om at gå op i tid. De 14 pct. svarer til omkring 20.000 offentligt ansatte.

- Især kommunerne har spekuleret kraftigt i deltidsansatte, der har færre pauser, og kan sættes ind ved spidsbelastninger. Der kan være gode grunde til at vælge deltid, men at man kun vil bruge arbejdskraften halvt, bør ikke være en af dem, mener Dennis Kristensen.

FOA præsenterer i dag debatoplægget 'Flere hænder'. Hensigten er at sætte fokus på de langsigtede reformer, der bør diskuteres ved kommende trepartsdrøftelser for arbejdsmarkedet.

lcl