Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
FOA: Stop nu balladen om regionerne

FOA: Stop nu balladen om regionerne

Det er sommerens dårligste vittighed, når nu også Venstre-folk melder sig i køen for at få nedlagt regionerne, mener FOA

Regionerne har ikke brug for yderligere kævl og politisk ballade. De ansatte har knoklet for at få strukturreformen til at hænge sammen, og produktiviteten er øget væsentligt – takken fra politisk hold er nu ny usikkerhed. Det mener FOA, der i en pressemeddelse langer ud efter reformens bagmænd.

- De konservative har hele tiden været bagstræberiske over for den reform, de selv stemte ja til. Nu følger Dansk Folkeparti og en række venstrefolk trop. Og de ansatte kan kun ryste på hovedet, siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

Strukturreformen fra 2007, der grundlagde regionerne, er tidligere sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens (V) prestigeprojekt. Han lovede effektiviseringer og strukturgevinster for 10 milliarder kroner som følge af reformen. Konsekvensen har imidlertid for regionernes vedkommende været omfattende afskedigelser på hospitalerne i både 2010 og 2011.

- Det ville klæde regeringen og regeringspartierne at vise respekt for de ansattes indsats. Der har været omstilling på dagsordenen i årevis nu. I øjeblikket er det målsætningen at skabe super-sygehuse, der præger dagsordenen for de ansatte. Og samtidig skal de nu trues med noget, der mest af alt minder om en ny strukturreform, siger Dennis Kristensen.

Overblik og stabilitet efterlyses
Han peger på, at velfærd og sundhed forudsætter en skarpere politisk styring og prioritering. Hvad der først og fremmest er brug for er et nyt økonomisk styringssystem for sygehusene og sundhedsvæsenet, som giver overblik og stabilitet, og som giver muligheder for at disponere på lang sigt.

- Regeringen og regionerne skal lægge de økonomiske vilkår åbent og gennemskueligt frem. I dag kan ingen gennemskue konsekvenserne af de aftaler og forlig, der indgås. Og så skal der skabes meget større sammenhæng i sundhedsvæsenet, hvor patienterne følges fra start til slut, hvor der tages hensyn til de svageste, og hvor der er et fokus på forebyggelse på alle områder, hvor det nytter.Sundhedsorganisationerne har forlængst foreslået, at regionerne og kommunerne indleder et reelt samarbejde. Det kan f.eks. ske ved, at regionerne stiller udgående personale til rådighed for de sundhedsprofessionelle, som skal udføre opgaverne i kommunerne, siger Dennis Kristensen.

jos