- Vi i FOA siger det, topchefer i de danske virksomheder er også begyndt at sige det – nu mangler vil bare, at politikerne på Christiansborg også kan se det selvindlysende fornuftige i en ligelønskommission.
Dennis Kristensen glæder sig særligt over, at de danske topchefer har indset, at det også er i deres interesse, at der kommer en ligelønskommission. Det baner vejen for den politiske beslutningsproces, mener han. Nu er der ikke nogen undskyldning for at lade være.
- Vi har forsøgt at yde vores bidrag til at rette op på uligelønnen under overenskomstforhandlingerne, men nu må politikerne også yde deres bidrag. De nye signaler fra topcheferne er et vink med en vognstang til Christiansborg om, at de eneste, vi venter på, er dem, siger Dennis Kristensen.
Han peger på tre konkrete ting, en ligelønskommission bør arbejde med:
* Den skal fastlægge et lønbegreb, så man kan sammenligne lønninger uden at komme op og skændes om tallene.
* Den skal den identificere, hvor uligelønnen eksisterer, både i det offentlige, såvel som i det private.
* Og den skal komme med anbefalinger til, hvordan man løser problemet med uligelønnen. Men her slutter arbejder ikke.
- Når en ligelønskommission er færdig med sine anbefalinger, så begynder det egentlige arbejde med at bekæmpe uligelønnen i Danmark. Så bør arbejdsmarkedets partere og regeringen mødes til trepartsdrøftelser og gennemgå de konkrete forslag fra ligelønskommissionen, så arbejdsmarkedets parter, det vil sige arbejdsgiverne og os, kan overtage opgaven med at skabe ligeløn i Danmark ved næste overenskomstforhandling, slutter Dennis Kristensen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.