Flertal i Odense støtter fortsat Søstre mod vold og kontrol

Foreningen bevarer sin støtte, der løber til efteråret 2023.
2. JUN 2022 6.56

ODENSE: Mens V og K ville lade tilskudsaftalen til Søstre mod vold og kontrol løbe ud til september, dannede S, SF, EL, R og løsgængeren Andreas Møller flertal for, at foreningen fortsat skal have kommunal støtte, skriver Fyens Stiftstidende. Tilskudsaftalen lyder på 500.000 kroner årligt, og den løber nu indtil efteråret 2023.

Foreningen har i mere end et år været under heftig beskydning blandt andet på Facebook, men i april frikendte en uvildig advokatundersøgelse foreningen for anklager om blandt andet dokumentfalsk og udelukkelse af medlemmer.

Et flertal i beskæftigelses- og socialudvalget havde bragt sagen på byrådets dagsorden.

Foreningen Søstre mod vold og kontrol modtager for nuværende støtte fra både Odense Kommune, midler fra finansloven og ifølge foreningens hjemmeside fra Ole Kirks fond på i alt omkring syv millioner kroner. Foreningen er ad flere omgange beskyldt for at udføre negativ social kontrol, nøjagtig det som foreningen selv er sat i verden for at bekæmpe.

Retter op på kommunikation

En advokatundersøgelse, bestilt af Odense Kommune, skulle blandt andet undersøge beskyldninger om pres mod tidligere medlemmer og dokumentfalsk. I slutningen af april konkluderede den, at der ikke var fundet forhold, der var lovstridige.

Men der har især været kritik af, at selvom advokaterne - fra Horten - blev orienteret om, at foreningens talskvinde, Kefa Abu Ras, også blev beskyldt for at have truet islamforsker Jesper Petersen, så blev denne oplysning ikke inddraget i rapporten.

Ifølge TV2 Fyn vedtog byrådet en resolutionstekst med bl.a. denne passus: "Byrådet konstaterer med tilfredshed, at foreningen har taget kritikken omkring deres kommunikation til efterretning og har sat tiltag i gang for at rette op på det." 

ka