Flere stofmisbrugere kureres for hepatitis C

KORT NYT7. JAN 2020 6.59

HOVEDSTADEN / KØBENHAVN: Et nytænkende samarbejde mellem misbrugscentrene i Københavns Kommune og Rigshospitalet har nu fundet ud af, hvordan man med succes kan behandle den smitsomme leverbetændelse Hepatitis C. Det siger Jens Lundgren, professor på Infektionsmedicinsk Afdeling på Rigshospitalet, til TV 2 Lorry. - Indtil videre har vi kureret lidt over 100 personer, siger Jens Lundgren.

Årsagen til at flere nu kommer i behandling, skyldes det såkaldte SAAC-projekt, Shared Addiction Care Collaboration, hvor stofmisbrugere nu testes for Hepatitis C og bliver tilbudt behandling på mibrugscentrene. Det sker blandt andet på misbrugscentret Valmuen i Nordvest, som har haft succes med at få de smittede brugere i behandling. Her er det nemlig lykkedes at få 90 pct. af de smittede i behandling. Tidligere blev stofmisbrugere smittet med Hepatitis C henvist på hospitalerne, men langt de fleste dukkede aldrig op.

- I samarbejde med Københavns Kommune valgte vi derfor at vende den rundt. Hvis borgerne ikke kommer til os på specialafdelingen, så må vi komme ud til borgerne, hvor borgerne er, og det er jo på misbrugscentrene, og der kommer mange af dem jo hver dag, siger Jens Lundgren, professor på infektionsmedicinsk afdeling på Rigshospitalet, til TV 2 Lorry.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt