Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Flere skolebørn skal tilbage: Ny aftale fremrykker genåbning

Flere skolebørn, studerende og afgangselever kan vende tilbage i skolen i størstedelen af landet bortset fra hovedstaden, hvor smitteniveauet er højere.

Et bredt politisk flertal har natten til fredag besluttet at genåbne mere end ventet efter nedlukningen som følge af pandemien. Forsamlingsloftet hæves fra fem til ti personer indendørs og fra ti til 50 personer udendørs. Det skal træde i kraft 21. april.

Flere skolebørn, studerende og afgangselever kan vende tilbage i skolen i størstedelen af landet bortset fra hovedstaden, hvor smitteniveauet er højere.

Der er 80 pct. fremmøde for afgangselever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser. På erhvervsuddannelser er der 100 pct. fremmøde.

5. – 8.-klasse får mulighed for udendørs fremmøde i de uger, hvor der ikke er adgang til indendørs undervisning. Genåbning sker på samme vilkår som tidligere genåbning.

Mere idræt

Aftalen betyder også, at der igen kan komme op mod 500 fans tilbage på landets fodboldstadions under en tillempet model for superligaordningen.

Der åbnes også for mere indendørs idræt for unge og ældre. For børn og unge under 18 år er loftet på 25 personer indendørs. For personer over 70 år er loftet ti personer og krav om coronapas.

Indendørs gudstjenester og kirkelige handlinger må i dag højst vare 30 minutter uden fællessang. Men de regler lempes.

Men 6. maj hæves forsamlingsforbuddet indendørs til 25 personer og 75 personer udendørs. 21. maj hæves det indendørs til 50 personer og udendørs til 100 personer.

11. juni hæves forsamlingsloftet indendørs til 100, mens det udendørs afskaffes.

Onsdag i næste uge åbnes der for indendørs servering på restauranter med bordbestilling og fremvisning af coronapas. Sidste udskænkning er klokken 22.

I maj og juni vil parterne diskutere anvendelsen af coronapas, og om det skal udfases. Det skal dog fortsat gælde for turisme og rejser.

Bag aftalen står alle Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige.

Ritzau