DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Flere partier forlanger overblik over plejehjems-klager
Jane Heitmann (V), Kirsten Normann Andersen (SF) og Mette Thiesen (NB) er enige om, at det er for dårligt, at Styrelsen for Patientsikkerhed ikke kan levere et samlet overblik over plejehjemsklager.
Foto: Steen Brogaard

Ældrepleje:
Flere partier forlanger overblik over plejehjems-klager

Kritik og forargelse vælter ned over Styrelsen for Patientsikkerhed fra flere af Folketingets partier, som er utilfredse med, at styrelsen ikke har et samlet overblik over de klager, som pårørende til plejehjemsbeboere har indsendt.

Det meste af landet så med, da svigt og dårlig behandling af ældre på plejecentrene Kongsgården i Aarhus og Huset Nyvang i Randers blev afdækket i en TV2-udsendelse for tre måneder siden.

Nu afslører Kommunen.dk, at ingen kender problemets omfang. Styrelsen for Patientsikkerhed, der har ansvaret for at registrere klagerne over plejecentrene, har ikke et overblik.

I et svar til redaktionen skriver Styrelsen blandt andet: ”At der ikke sker en samlet registrering af antallet af bekymringshenvendelser i vores ESDH-system.”

Sagen bliver nu rejst over for sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) af Venstre:

”Ministeren bedes oplyse, hvor mange bekymringshenvendelser og klager Styrelsen for Patientsikkerhed har modtaget fra pårørende og ældre over plejen og omsorgen på landets plejehjem i perioden januar 2019 – september 2020.” Det oplyser Venstres ældreordfører og formand for folketingets Sundheds- og ældreudvalg, Jane Heitmann.

Helt på linje med Venstre er Nye Borgerlige og SF. Begge partiers ordførere kritiserer, at Styrelsen for Patientsikkerhed ikke kan levere et samlet overblik over plejehjems-klager. "Jeg synes, det er forargende," udtaler Mette Thiesen (NB). Og Kirsten Normann Andersen (SF) vil også have ministeren til at gribe ind.

Hele artiklen kan læses på Kommunen.dk.