Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Socialdemokratiets politiske ordfører Steen Bundgaard afviser at droppe politianmeldelse for ulovlige videooptagelser mod TV2-journalister.
Foto: Pressebillede

Ældrepleje:
Randers vil undersøge plejehjem efter tv-dokumentar

Efter nogen tøven er Socialdemokratiet klar til at stemme for en undersøgelse af kommunens ældrepleje på baggrund af afslørende tv-udsendelse.
24. AUG 2020 12.30

RANDERS: Byrådet i Randers mødes ekstraordinært mandag 31. august med det formål at beslutte en undersøgelse af kommunens plejehjem.

Et flertal i byrådet reagerede hurtigt ovenpå TV2-udsendelsen med skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården i Aarhus og Huset Nyvang i Randers og krævede en tilbundsgående undersøgelse. Socialdemokratiet var først nølende over for at støtte flertallets krav, men nu har flertallet fremsendt et nyt forslag til undersøgelse, og det vil Socialdemokratiet støtte, oplyser partiets politiske ordfører Steen Bundgaard.

Møde med borgmester

Flertallet har inviteret borgmester Torben Hansen (S) til et møde forud for det ekstraordinære byrådsmøde.

Steen Bundgaard oplyser, at han forventer, at borgmesteren og flertals-gruppen på mødet kan blive enige om et kommissorium for undersøgelsen.

Ifølge Steen Bundgaard vil Socialdemokratiet dog ikke tilslutte sig den del af flertallets forslag til undersøgelsen, som handler om at placere et ansvar hos politikere og embedsmænd.

Nej fra S

- Hvis de er ude på at finde syndebukke, vil vi ikke være med. Vi går ind for en undersøgelse, som vi kan lære noget af fremadrettet. Vi ser ingen grund til at kigge bagud, siger Steen Bundgaard.

Og helt afvisende er han overfor et andet forslag fra flertallet, som vil have kommunen til at tilbagekalde sin politianmeldelse af journalisterne fra TV2, som opsatte skjulte kameraer på plejehjemmet Huset Nyvang:

- Det kommer jeg aldrig til at stemme for. Skulle vi gå med til, at der opsættes skjulte kameraer, som optager medarbejderne? Hvad bliver så det næste, spørger han retorisk.