Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flere mister sygedagpenge

9.000 langtidssyge mistede sidste år retten til dagpenge. Det er en stigning på 35 pct. indenfor de seneste fem år

Antallet af syge, der mister retten til dagpenge på grund af langvarigt sygefravær, stiger og stiger. Næsten 9.000 personer mistede dagpengene i 2010 efter at have været syge i mere end de 52 uger, hvor man har ret til sygedagpenge - og efter også at have brugt de eksisterende muligheder for forlængelse ud over 52-ugers perioden. I 2006 skete det samme for ca. 6.600 personer.

Dermed er antallet af personer, der mister dagpenge efter langvarig sygdom, steget med hele 35 pct. i løbet af de seneste fem år, viser tal fra Danmarks Statistik, som FTF har bearbejdet.

Nogle henvises til kontanthjælp, hvor andre ryger helt ud af offentlig forsørgelse pga. kravet om ægtefælleforsørgelse.

Særligt på den baggrund glæder det formand for FTF, Bente Sorgenfrey, at den nye regering nu fjerner varighedsbegrænsningen på sygedagpenge.

- Varighedsbegrænsningen i sygedagpenge har været med til at forstærke en social ulighed i Danmark. Flere og flere er røget gennem sikkerhedsnettet og over på enten kontanthjælp eller har stået helt uden forsørgelse. Det kan vi ikke være bekendt, siger hun.

FTF har i årevis foreslået, at varighedsbegrænsningen på 52 uger helt skulle afskaffes - men pointerer samtidig, at sygedagpenge skal være en midlertidig ydelse, som skal føles op af en afklaring af, om den sygemeldte kan vende helt eller delvist tilbage til arbejdsmarkedet.

terp

 

http://www.flickr.com/photos/[email protected]/4684284683/