Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flere kommuner tilbyder energioptimering

Ingen forpligtelse til - men stor fordel i at hjælpe virksomhederne
KORT NYT22. AUG 2011 13.15

Det er blevet nemmere for danske virksomheder at få inspiration og rådgivning om, hvordan man skaber energieffektiviseringer i driften. Flere og flere kommuner har nemlig etableret tilbud om gratis energirådgivning til byens erhvervsliv. Det oplever man hos Go' Energi, som har en tæt kontakt til en lang række af landets kommuner, oplyser csr.dk.

- Der er en klar tendens til, at man i flere kommuner gør noget for at hjælpe virksomhederne med energieffektiviseringer. Tilbuddene varierer, men typisk arrangerer kommunerne netværksmøder for virksomhederne, hvor de både kan blive inspireret af hinandens arbejde med energibesparelser og få inspiration fra relevante fagfolk, som kommunen inviterer. Det kunne for eksempel være et oplæg om energieffektiv belysning eller ventilation, siger Henrik Teglgaard Lund, der er sekretariatschef i Go' Energi.

Kommunerne er ikke lovmæssigt forpligtigede til at give virksomhederne en hjælpende hånd med at skrue ned for energiforbruget, men ifølge Henrik Teglgaard Lund, er det gået op for kommunerne hvor stort et besparelsespotentiale, der reelt ligger i virksomhederne.

ka