DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Fire lokalpolitikere klar til Folketinget
Byrådsmedlem på Frederiksberg Gunvor Wibroe (S) bliver ny folketingskandidat i Taastrupkredsen.
Foto: Jens Nørgaard Larsen, Ritzau Scanpix

Fire lokalpolitikere klar til Folketinget

To byrådsmedlemmer fra Gladsaxe, en fra Albertslund og en fra Frederiksberg.
31. JAN 2021 12.15

Midt i alle valgene og beslutningerne om at stille op til KV21 og en ny periode i byrådene er der også overvejelse blandt lokalpolitikere, om det også var en idé at forsøge at komme i Folketinget.

To af dem, der har sikret sig opstilling til FV23 - medmindre der måtte udskrives valg i utide - er fra Gladsaxe.

Før jul skrev Gladsaxebladet, at Susanne Damsgaard (DF), der er spids til KV21 og lokalformand, er blevet valgt som folketingskandidat i Gladsaxekredsen. Her var Asbjørn Gerting Olsson øverst sidst og blev med 51 stemmer valgt som DF's nummer otte og sidst i Københavns Omegns Storkreds, hvor Pia Kjærsgaard blev valgt ind.

Fra samme kreds, der udelukkende rummer kommunen selv, kan Gladsaxebladet nu også fortælle, at De Radikale har valgt byrådsmedlem Christina Rittig Falkberg som folketingskandidat. Hun vandt over Christian Fink Elkjær fra Birkerød - og genopstiller også til byrådet, hvor partiet har hele tre pladser.

Mads Høj Jørgensen stod øverst ved FV19 og endte med 651 stemmer som tredjesuppleant i Københavns Omegns Storkreds, hvor der var et radikalt kredsmandat til Sofie Carsten Nielsen og et tillægsmandat til Stinus Lindgreen.

I Taastrupkredsen har Socialdemokratiet valgt ny spids: Byrådsmedlem siden KV13 i Frederiksberg Kommune Gunvor Wibroe, der ifølge sn.dk vandt over tre andre opstillede. Hun afløser tidligere MF Anne Sina som spids i kredsen, der består af Albertslund og Høje-Taastrup kommuner. Anne Sina, der er anden stedfortræder, valgte selv at stoppe som kandidat.

Også denne kreds er en del af Københavns Omegns Storkreds, hvor S fik fire kredsmandater: Mattias Tesfaye, Morten Bødskov, Jeppe Bruus og Kasper Sand Kjær.

I Sydjyllands Storkreds har De Konservative ifølge JydskeVestkysten valgt byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen som folketingskandidat. Han kan blive sit partis første sønderjyde i Folketinget, siden tidligere Bov-borgmester Allan Niebuhr i 2007 sagde farvel til Christiansborg efter knap tre års virke.

Partifællen Niels Flemming Hansen, der vandt K's kredsmandat ved FV19, bliver igen storkredsens spidskandidat.