Fertilitetsbehandlede får særlige konsultationer
Gravide efter fertilitetsbehandling kan have mere behov for tryghed og snak om bekymringer. Det får de nu i Hospitalsenhed Midts Jordemoderklinik.
Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Fertilitetsbehandlede får særlige konsultationer

At blive gravid ved hjælp af fertilitetsbehandling kan sætte flere tanker og bekymring i gang hos gravide. Derfor tilbyder Hospitalsenhed Midts jordemødre særlige konsultationer.
17. SEP 2021 8.15

MIDTJYLLAND: Som noget nyt vil gravide, der er blevet det ved hjælp af fertilitetsbehandling, få tilbud om special-jordemoderkonsultation i Viborg, Skive og Silkeborg kommuner.

Jordemødrene i Hospitalsenhed Midt har sammen med Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive taget initiativ til det nye tilbud.

Ambitionen er at forebygge angst og bekymring under graviditet og fødsel. Jordemødrene oplever nemlig, at fertilitetsbehandlede er mere bekymrede omkring graviditeten.

- Vi har en klar oplevelse af, at de fertilitetsbehandlede føler, at de skiller sig ud. De oplever ikke sig selv som "normalt" gravide, fordi intet op til graviditeten har været normalt. Derfor kan de have brug for en anden støtte og nogle andre samtaler, end de par, der er blevet gravide på naturlig vis, fortæller jordemoder Mette Hildebrandt.

En stor ting

Tilbuddet handler ifølge jordemødrene ikke nødvendigvis om flere konsultationer, men om indholdet i konsultationerne.

- Vi går mere ind i snakken om det at være gravid og om deres vej til graviditeten. Og vi anerkender, at det er en stor ting, de har været igennem. At det kan have været svært og voldsomt og fyldt med både angst og sorg og bekymringer, forklarer Mette Hildebrandt.

Både jordemødrenes erfaringer og forskellige studier fortæller nemlig, at oplevelserne under fertilitetsbehandlingen kan være svære at slippe, selv når graviditeten er en realitet.

Konsultationerne foregår i Viborg og gælder også fertilitetsbehandlede gravide i Silkeborg og Skive kommuner.

ibs