Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fem syddanske hospitaler klar til østdanske patienter

Syddanmark aflaster sygehuse i Hovedstaden og på Sjælland.
23. DEC 2020 6.48
TEMA: Corona

SYDDANMARK: Fem sygehuse i Region Syddanmark er i stand til at modtage patienter fra Region Hovedstaden og Sjælland. De tre regioner er i kontakt, fordi Region Hovedstaden og Region Sjælland på grund af mange corona-indlagte er i bekneb for kapacitetet til patienter med andre sygdomme.

Region Syddanmark kan hjælpe med blandt andet behandlinger inden for kræftområdet, på det urinvejskirurgiske område, på det ortopædkirurgiske område, inden for lungemedicin og på intensivområdet. Det kan ske på Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland.

Region Syddanmark havde tirsdag 80 patienter indlagt med covid-19. I Region Hovedstaden var der 383 indlagte, og i Region Sjælland drejer det sig om 113 patienter. Samtidig har de to sjællandske regioner incidenstal, der er næsten dobbelt så høje som Region Syddanmark.

Sygehusene i Syddanmark forventer ikke, at hjælpen vil få stor indflydelse på behandlingen af deres egne patienter. De første østdanske patienter ventes at ville få behandling på de syddanske sygehuse mellem jul og nytår.

Ritzau