DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Hovedstaden ser til Syddanmark for hjælp til patienter

Antallet af indlagte coronapatienter i Hovedstaden har "sprængt skalaen". Kræftpatienter skal måske flyttes.
22. DEC 2020 14.42
TEMA: Corona

HOVEDSTADEN: Corona-presset på Region Hovedstadens hospitaler er nu så stort, at man er "ret tæt på", at nogle kræftpatienter kan blive overflyttet til Region Syddanmark for at modtage behandling dér, oplyser regionen.

Region Hovedstaden har opjusteret antallet af sengepladser på intensiv med yderligere 200, men der arbejdes på at udvide kapaciteten yderligere. De mange patienter har "sprængt skalaen" på regionens planer for at skaffe pladser.

- Vi er i undtagelsestilstand. Vi har medarbejdere, der arbejder rigtig hårdt og har gjort det i mange måneder. Vi forsøger selvfølgelig at skaffe personale ad frivillighedens vej, men på nuværende tidspunkt er det desværre ikke muligt i forhold til den opgave, vi skal løse, sagde regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) tirsdag på et pressemøde.

Der er tirsdag 389 indlagte på regionens hospitaler. I starten af december var antallet 103.

Regionen har indkaldt oplysninger fra hospitalerne om, hvilken type ikke-coronarelaterede patienter man har brug for hjælp til. Det er man i kontakt med Region Syddanmark om, oplyser lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger.

- Vi har allermest brug for hjælp til kræftpatienter og andre patienter, der skulle have været opereret over jul og nytår. For nogle af dem kan det godt være, at vi skal finde et hospital i Region Syddanmark, siger hun.

Hun uddyber, at der ikke er tale om flere hundrede patienter, men om patienter, hvor det er vigtigt, at de får et tilbud om operation inden for få dage. 

Ritzau