dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Fem beboere på udrejsecenter er smittet med coronavirus

KORT NYT23. AUG 2020 9.20
TEMA: Corona

Fem beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast er smittet med coronavirus. Det bekræfter Udlændingestyrelsen over for Ekstra Bladet. De smittede har boet i den samme bygning. De er efterfølgende blevet overflyttet til et center i Brovst i Nordjylland, skriver avisen.

De øvrige beboere i bygningen er alle blevet testet for coronavirus. Udlændingestyrelsen afventer fortsat deres testresultater. Hvor mange der er blevet testet, fremgår umiddelbart ikke. Indtil smitten er under kontrol, er der lukket for besøgende. Der bor cirka 245 personer på det midtjyske udrejsecenter. Ifølge Ekstra Bladet ved styrelsen ikke, hvordan smitten er opstået, men man har ikke mistanke om, at der er smittede medarbejdere.

Det er Kriminalforsorgen, som driver udrejsecentret. På Kærshovedgård bor afviste asylansøgere, personer, der er udvist ved dom, samt mennesker på tålt ophold. Beboerne er som udgangspunkt underlagt opholdspligt, der betyder, at de har pligt til at bo og overnatte på centret, men de kan frit komme og gå i løbet af dagen.

Ritzau