Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Favrskov fjerner fokus på dansk mad i madpolitikken

KORT NYT26. FEB 2020 13.31

FAVRSKOV: Favrskov Kommune besluttede tirsdag, at ordet 'dansk mad' ikke længere skal indgå i madpolitikken på sundheds- og ældreområdet. Ordet dansk er pillet ud af den officielle kostpolitik, som tidligere lød 'Kommunen vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur'. Det skriver TV2 Østjylland.

- Vi har fulgt indstillingen fra forvaltningen, og flertallet pegede på, at ordet dansk skulle fjernes. Vi mener, at ordet dansk i sin tid kom ind som symbolpolitik, og derfor har vi fjernet det, siger Nils Borring (S), der er borgmester i kommunen, hvor socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stemte for forslaget, der blev vedtaget med 13 stemmer mod 12.

- Jeg vil sige, at det var dog en ualmindelig dum magtdemonstration. Der er jo ingen, der har gavn af det, og det er ikke et ønske for nogen. Alle brochures osv. skal nu laves om, og til hvilken nytte? Altså jeg synes, det er dumt gjort. Men sådan er det jo, siger DF'eren Niels Kallehave.

MG