Farmor løsladt i sag om to efterladte børn
Østjyllands Politi har udsendt billeder af de to - formentlig afghanske - børn, der lørdag aften blev fundet efterladt i det centrale Aarhus. En 54-årig afghansk kvinde er anholdt og siden løsladt i sagen. Hun er i familie med børnene, men ikke deres mor, siger politiet.
Foto: Østjyllands Politi, Ritzau Scanpix

Farmor løsladt i sag om to efterladte børn

En dommer løslod mandag den 54-årige afghanske kvinde, som er sigtet i sagen om to efterladte børn i Aarhus. Kvinden er farmor til børnene, siger politiet.

AARHUS: En 54-årig afghansk kvinde, som mistænkes for vanrøgt i sagen om to efterladte småbørn i det centrale Aarhus, blev mandag løsladt i et grundlovsforhør i retten.

Politiet opretholder dog sigtelserne mod kvinden, som efter eget udsagn er farmor til børnene. Det oplyste Østjyllands Politi på Twitter kort før klokken 18. Politiet havde krævet den 54-årige varetægtsfængslet.

Kvinden sigtes for to forbrydelser. Dels skal hun have hensat de to børn i hjælpeløs tilstand, og dels skal hun have udsat dem for vanrøgt. Sigtelserne er rejst efter paragraf 250 og paragraf 213 i straffeloven. Kvinden nægter sig skyldig.

Det oplyste politiinspektør Michael Kjeldgaard på et pressemøde mandag eftermiddag hos Østjyllands Politi i Aarhus.

Børnene anslås til at være henholdsvis ét og to et halvt år gamle. De blev fundet af en forbipasserende lørdag klokken 18.30 på Park Allé i Aarhus. Børnene er i kommunens varetægt og har det ifølge socialdirektør i Aarhus Erik Kaastrup-Hansen efter omstændighederne godt.

- De lader til at være sunde og velsoignerede, og deres adfærd er normal for børn i deres alder. Men de er selvfølgelig påvirkede af det, der er sket med dem, sagde socialdirektøren.

Leder fortsat efter forældre
Politiet leder fortsat efter forældrene til de to børn. Under efterforskningen af sagen har en borger henledt politiets opmærksomhed på en adresse i Ølgod nord for Esbjerg.

Her fandt politiet natten til mandag en 33-årig mand og en 25-årig kvinde, men ingen af dem har villet udtale sig til politiet.

De er derfor foreløbig tilbageholdt i tre døgn efter en bestemmelse i udlændingeloven, mens politiet forsøger at finde ud af, hvem de er, og om de eventuelt kan være forældre til børnene.

- Vi er i gang med at identificere dem for at se, om de har relation til børnene. Men noget tyder på, at de er afghanere, sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Han fortalte, at politiet havde overvågningsbilleder fra kameraer i og omkring Park Allé, hvor børnene blev efterladt. Men man kan ikke på billederne se den 54-årige efterlade klapvognen med de to børn.

Den cirka etårige pige er for lille til at have et sprog. Og da det ikke er lykkedes tolke at få noget meningsfuldt ud af drengen på cirka to et halvt år, er deres oprindelse fortsat uvis.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt