Færre psykisk syge lader sig indlægge - frygter smitte

KORT NYT29. MAR 2020 9.20
TEMA: Corona

Der er masser af tomme sengepladser i psykiatrien hos landets regioner netop nu. Alle kan melde om en lavere belægning end vanligt. Hos Region Sjælland er der lige nu en belægningspct. på cirka 60 i voksenpsykiatrien, mens den ligger på 50 for børnepsykiatrien. Normalt ville de tal være henholdsvis cirka 85 og mellem 60 og 80, skriver DR Trekantområdet.
 
En af forklaringerne hos regionen er, at de psykisk syge ikke tør lade sig indlægge af frygt for at blive smittet med coronavirus. En anden er, at de indlagte på afdelingen i øjeblikket ikke må være fysisk tæt på hinanden, som de plejer, af frygt for smitte. For mange af de indlagte er en del af behandlingen netop, at man har mulighed for at tale med andre i samme situation.

I Sind - Landsforeningen for psykisk sundhed - er landsformand Knud Kristensen ikke glad, på trods af at færre indlagte med psykisk sygdom godt kunne lyde som en positiv historie. - Det er nok ikke sådan, at coronavirus beskytter en mod at blive psykisk syg. At der kommer færre henvisninger er bekymrende, for det må betyde, at når det her kommer lidt på afstand, så kommer de, og så er de måske desværre blevet mere syge i mellemtiden, siger Knud Kristensen.

MG