DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Fælles dansk-tysk indsats for Region Vestkysten

Fælles dansk-tysk indsats for 'Region Vestkysten'

Medier og myndigheder fra både Danmark og Tyskland går i offensiven og arrangerer fælles konference for at positionere den dansk-tyske vestkyst
4. APR 2012 8.05

DANMARK / TYSKLAND: En række medier og lokale myndigheder fra både Tyskland og Danmark har fundet sammen i et utraditionelt samarbejde. I fællesskab vil de sætte øget fokus på udfordringerne på den dansk-tyske vestkyst fra Varde/Esbjerg i nord til Brunsbüttel ved Elben i syd.

Til dette formål arrangerer parterne en stor dansk-tysk konference med dialog om emner af fælles interesse. Konferencen, der har overskriften Vestdialog, finder sted på ECCO Center i Tønder tirsdag den 24. april.

- Uanset om vi er politikere, erhvervsfolk eller mediefolk, har vi en fælles interesse i at skabe udvikling og fremgang i den region, vi er en del af. Derfor har vi sat os ved samme bord, så vi med så stor styrke som muligt, kan positionere den dansk-tyske vestkyst over for regeringerne i Berlin, Kiel og København, siger en af initiativtagerne, chefredaktør Siegfried Matlok fra Der Nordschleswiger.

Signaturen er Tønder-erklæringen
Lige nu arbejder parterne med at finpudse konferenceprogrammet, men det ligger allerede nu fast, at borgmester Johnny Søtrup (V), Esbjerg Kommune, og formand for Folketingets Transportudvalg og Sydslesvigudvalget, Benny Engelbrecht (S), er blandt oplægsholderne. Det er også aftalt, at konferencen bl.a. kommer til at omfatte to paneldiskussioner – først en debat med lokalpolitikere fra den fælles dansk-tyske region og dernæst en debat med landspolitikere fra Danmark og Slesvig-Holsten.

Konferencen afsluttes med vedtagelse af en Tønder-erklæring, som bl.a. skal sendes til de to landes regeringer i København, Berlin og Kiel.

Blandt de emner, der kommer i fokus på konferencen, er erhvervsudvikling, bosætning, statslige investeringer og arbejdspladser langs vestkysten, videregående uddannelser, infrastruktur og turisme.

- Der er nok at tage fat på, og vi håber selvfølgelig på stor deltagelse. Jo større opbakning, jo større er vores chancer for at råbe Berlin, Kiel og København op, siger Tønder Kommunes borgmester, Laurids Rudebeck (V), og amtsrådsformand Peter Ewaldsen, Amt Südtondern.

Arrangørerne af Vestdialog er:  Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag, Dithmarscher Landeszeitung, Flensborg Avis, Der Nordschleswiger og JydskeVestkysten, Tønder, Esbjerg, Varde, Fanø og Vejen kommuner, Amt Südtondern, Kreis Nordfriesland, Kreis Dithmarchen.

Foto: Flickr

lcl