Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

EU-Kommissionen må lempe vanvittige udbudsregler

Morten Messerschmidt (DF) mener, at de gældende udbudsregler tvinger kommunerne ud i administrativt dyre udbud i hele EU, og det må laves om

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, vil have EU-Kommissionen til at lempe på de EU-udbudsregler, som tvinger danske kommuner og regioner til at sende projekter i udbud i de øvrige EU-lande. Udbud, som i kun 13 procent af tilfældene medfører, at de underskriver en kontrakt med en udenlandsk leverandør.

- Hele 94 procent af de udbudsansvarlige i danske kommuner og regioner siger, at reglerne er alt for komplicerede og kræver store administrative ressourcer. Og kun tre ud af fire kommuner modtager overhovedet et tilbud fra en udenlandsk leverandør. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt at byde kommuner og regioner i en tid, hvor der er hårdt brug for ressourcer andre steder, siger Morten Messerschmidt.

- EU-Kommissionen må bringes til at erkende, at de nuværende udbudsregler forekommer nyttesløse og unødigt ressourcekrævende. Derfor bør den komme de danske kommuner og regioner til undsætning og lempe de nuværende EU-regler, således at der eksempelvis indføres en bundgrænse for, hvilke projekter der overhovedet skal sendes i EU-udbud, lyder Morten Messerschmidts bud på en løsning på problemet.

mou